İnsult riskini 59 faiz azaldan qida

İnsult riskini  59 faiz azaldan qida<span class="qirmizi"></span>

Həkimlər insult riskini 59 faiz azaldan məhsulun adını açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, pomidorun müntəzəm istehlakı insult riskini 59 faiz azalda bilər. Pomkidor pis xolesterolu azaltmağa və qan təzyiqini saxlamağa kömək edən bir antioksidandır.

Bundan əlavə, pomidorda böyük miqdarda A, K və B vitaminləri, fol turşusu və tiamin var. Bir pomidor gündəlik C vitamini ehtiyacının təxminən 40%-ni təmin edir. Pomidor həm də yaxşı dəmir, kalium, manqan, maqnezium, fosfor və mis mənbəyidir.

Pomidorda həzm üçün faydalı olan lif var və buna görə də çəkilərinə diqqət yetirən insanlar üçün pəhrizə daxil edilməlidir.

Pomidor sümükləri gücləndirən və ümumi vəziyyətini yaxşılaşdıran kalsium və K vitamini mənbəyidir. Pomidorun tərkibindəki xrom qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirməyə kömək edir. Buna görə də diabet inkişaf riskini azaldır.

Mənbə: lent.az